Junts per Mataró vol la dimissió de la regidora de seguretat

Junts per Mataró vol explicacions per la crisi de la Policia Local i “el cessament dels responsables que es determinin per la omissió de donar el servei”
Junts per Mataró vol explicacions per la crisi de la Policia Local i “el cessament dels responsables que es determinin per la omissió de donar el servei”

Les dues nits sense Policia Local a Mataró d’aquest darrer cap de setmana han motivat la lògica reacció dels partits de l’oposició a l’Ajuntament, que exigeixen explicacions i solucions al govern municipal. Un dels més explícits és Junts per Mataró que mitjançant un comunicat ha demanat la dimissió de la regidora de seguretat Anna Villarreal per “la seva incapacitat política” i el cessament dels responsables de no haver donat servei.

El grup liderat per Alfons Canela es fan ressò de les problemàtiques fetes públiques en la plantilla i condicions de la Policia Local i denuncien que l’Ajuntament no els hagi facilitat mai, bo i preguntar-ho, les dades d’absentisme en el cos. Junts reclama la convocatòria d’un “Ple, per interès general de la ciutat, en matèria de seguretat”.

Demanen depurar les responsabilitats que calguin

Junts recorda que “deixar la ciutat sense servei de policia, alterant greument el dret de seguretat ciutadana, pot ser considerada un acció o omissió tipificada com a falta molt greu per la llei” i que afirma que “fa ja massa temps que no es prenen decisions al respecte, i que la obligació d’aquest Govern era fer tot el possible per intentar solucionar aquesta situació i no posar excuses dient que les competències són d’uns o d’altres per no admetre que les seves polítiques de seguretat no funcionen i que això ha acabat repercutint en el mal servei o deixar sense servei a la ciutadania”.És en aquest extrem que demanen “el cessament de la Regidora de Seguretat Pública, vista la incapacitat política per redreçar aquesta situació, així com el cessament dels responsables que es determinin per la omissió de donar el servei, negant el dret a la seguretat ciutadana dels mataronins i mataronines”.