Junts demana perdonar la taxa a les terrasses de Santa Anna afectades per les obres

Junts per Mataró creuen que és la manera de compensar el perjudici que les obres ocasionen
Junts per Mataró creuen que és la manera de compensar el perjudici que les obres ocasionen

Junts per Mataró demana a l’Ajuntament de Mataró que perdoni la taxa de terrasses als establiments de la Plaça de Santa Anna afectats per les obres de renovació del paviment que s’hi estan fent i que duraran fins a meitats de juliol. El grup demana aquest gest amb els operadors per compensar les molèsties que generaran les tasques a la via pública. 

El grup liderat per Alfons Canela vol que als establiments directament afectats per aquesta situació per tenir les obres just davant de les seves terrasses, se’ls apliqui una bonificació del 100% en el pagament d’aquesta taxa pels mesos que durin les obres. “Pensem que aquestes obres, que creen aquest perjudici evident, es fan en benefici de tota la ciutat, i per tant és just que la ciutat compensi amb el seu esforç aquest perjudici que han de suportar aquests establiments”, asseguren.

El grup jutja insuficients els intents de l’Ajuntament de pal·liar les molèsties permetent la col·locació de les terrasses en altres punts i recorda que “l’inici de les obres coincideix amb un moment de progressiva obertura de les restriccions sobre les terrasses que ha imposat la pandèmia global”. Per Junrts “aquest inconvenient en aquest moment pot suposar un cop definitiu per als establiments afectats”.Fa un any l’Ajuntament ja va bonificar el 50% del preu de la taxa de terrasses als establiments de la ciutat pels efectes de la pandèmia. Ara Junts demana optar pel mateix mecanisme però pel total de l’import en el corresponent als mesos d’afectació per unes obres que han estat criticades pel comerç.