Defensa De Les 41 Persones Que Han De Comparèixer El Dia 29 De Juny

El proper dimarts 29 de juny, 41 polítics, alts càrrecs, funcionaris i delegats del govern a l'estranger del període 2011-17 estan citats al Tribunal de Cuentas de España

 El proper dimarts 29 de juny, 41 polítics, alts càrrecs, funcionaris i delegats del govern a l’estranger del període 2011-17 estan citats al Tribunal de Cuentas de España, que comunicarà les quantitats que reclama als acusats. Podrien arribar a desenes de milions. Els càstigs poden arribar a la expropiació completa dels béns d’aquestes persones.

El Tribunal de Cuentas ha creat un document de més de 18.000 pàgines on s’argumenta que la despesa de l’acció exterior entre 2011-2017 es va destinar a promoure el procés d’independència a l’estranger. Aquest òrgan va donar a les 41 persones només 2 setmanes per llegir l’enorme document i fer al·legacions.

Les defenses han explicat que l’acció exterior es dedicava a activitats legals i equiparables a la de qualsevol comunitat autònoma. Totes les despeses es van fer en el marc de pressupostos aprovats i van ser degudament auditades. El Tribunal de Cuentas les desautoritza en base a presumpcions d’intenció i de manifestacions que estaven emparades per la llibertat d’expressió i que en cap cas eren il·legals.

Una consellera del Tribunal de Cuentas, Maria Dolores Genaro Moya, en un vot particular, denuncia que l’informe de base de l’acusació no és imparcial. Denuncia que l’informe s’està utilitzant per perseguir el patrimoni dels 41 i que es basa en proves no contrastades i amb exageracions.

A hores d’ara ja s’han hagut d’avalar 8.6 milions en multes acumulades del Tribunal Suprem per l’1-O i del Tribunal de Cuentas pel 9-N. S’hi sumaran les que, si no ho aturem, s’imposin el 29 de juny.

Aquest dia el Tribunal de Cuentas, un òrgan administratiu pot incórrer en abús de poder i en persecució política.

Des de Junts per Mataró proposem que el Ple adopti aquest ACORD:
Instar a l’esmentat Tribunal que tingui presents els contundents arguments de les al·legacions de les defenses així com el vot particular de la consellera María Dolores Genaro Moya, i que arribat el 29 de juny NO imposi cap penalització pels 41 que han de comparèixer.