Dos anys presentant propostes per millorar la ciutat i la qualitat de vida dels mataronins

Junts per Mataró vol fer de la capital del Maresme una ciutat on viure-hi i treballar-hi

Junts per Mataró vol fer de la capital del Maresme una ciutat on viure-hi i treballar-hi

Dos anys després de l’inici del mandat del PSC a l’alcaldia, la situació de la ciutat és desesperant: Mataró s’ha tornat una ciutat insegura, bruta i on no hi ha la prosperitat que es mereix. 

Des de Junts per Mataró defensem que no calia apujar els impostos a la ciutadania. El govern va decidir fer aquesta pujada en plena crisi provocada per la Covid, amb molta gent aturada, en ERTE o en situacions complicades i d’incertesa. Han demostrat una manca de sensibilitat davant de les adversitats. Junts per Mataró NO vam donar suport a aquesta mesura. Amb la situació provocada per la pandèmia, com se li acudeix a l’Ajuntament apujar els impostos a la ciutadania? És igual si és una pujada mínima; la gent ho estava passant malament. I hi havia alternatives! La pujada d’IBI a Mataró ha suposat 2,1 milions d’€, quan tenim a tresoreria aquests diners per a projectes de futur. Llavors, calia?

També cal ser molt crític amb la gestió que ha fet aquest govern amb l’agenda cultural. L’Ajuntament ha anul·lat esdeveniments com el Tast de Jazz o el Festival d’Orgue. Les polítiques culturals són necessàries per garantir la celebració d’esdeveniments, així com la repercussió que tenen en el turisme, l’hostaleria i el comerç.

La nostra ciutat segueix amb una tendència crònica a la destrucció de l’ocupació de qualitat. A més, segueix creixent la percepció d’inseguretat a totes les zones de Mataró. 

Durant aquests dos anys, des del grup municipal Junts per Mataró hem volgut ser fidels al nostre programa i ens hem centrat en preparar i presentar propostes que tinguin un impacte directe en la ciutat i en els mataronins.