Deixeu-me demanar un desig per Mataró

Estem acabant aquest any 2021, complicat, però amb molt per aprendre.

Estem acabant aquest any 2021, complicat, però amb molt per aprendre. Fa uns dies, fent un cafè, amb companys de professió i amb la sort de compartir l’experiència de ser regidors, ens vam preguntar: què li demanes tu al nou any pel teu municipi?

Què podria demanar jo per Mataró? Després d’un any i mig observant com es gestiona l’administració local i valorant l’acció del govern, ho tinc clar. El meu desig pel 2022: millorar la relació dels mataronins i mataronines envers l’ajuntament. Podeu pensar: què demana aquest ara, amb els problemes que tenim a la nostra ciutat?! Torns de nit sense policia, trastos i brutícia pel carrer, caos circulatori… Necessitem un ajuntament que escolti a la ciutadania, que treballi en sinèrgia amb tots els teixits productius i que sàpiga fer corresponsable a la gent en la vida diària de la ciutat. En definitiva, que ens faci sentir protagonistes i orgullosos d’on vivim. Crec que aquesta és la recepta fonamental per solucionar i millorar els serveis envers la ciutat. Per tenir la ciutat que ens mereixem, com diuen els meus companys de viatge.

Mireu, la relació de les persones amb el nostre Ajuntament ha anat canviant els darrers temps. En general, el ciutadà és més exigent, sobretot al que fa als serveis públics (neteja, enllumenat, servei municipal…). Tot ha de ser immediat i ràpid. Ja no es té paciència. Es volen solucions immediates i , si no és possible, com a mínim la resposta ho ha de ser. Per tant, això cal tenir-ho en compte en el moment de comunicar-se amb el ciutadà, no s’accepta que es triguin quinze dies a respondre. A més, el món que ens ha tocat viure, on es movem les persones, és complex. L’avui es caracteritza perquè és més volàtil, imprevisible, incert i dinàmic del que estàvem acostumats.

Aquest binomi persones i complexitat és el que ens cal treballar. La gestió d’una ciutat no és fàcil. L’equip de govern ha d’anar directament a la font, és a dir la ciutadania. Com dic sempre, esforçar-se per fer la vida fàcil als mataronins i mataronines. Podríem dir que el poder de seducció de l’actual govern és escàs, no enamora i desperta poques passions de futur. Si volem despertar Mataró amb aquesta llunyania entre el govern i la ciutat no ho aconseguirem. Sempre faig la mateixa pregunta quan acabo un Ple municipal, quants seguidors hem tingut? Si fem recompte, no som més d’una desena, m’entristeix. ‘No et preocupis, sempre és el mateix’, em diuen. Doncs, no estic d’acord i ho penso lluitar. Hem d’aconseguir que els mataronins i mataronines es creguin la ciutat i se la facin seva.

Diuen que el desig, és l’ànsia de satisfer una necessitat o aconseguir alguna cosa que et manca. Per això, desitjo pel 2022: un govern local amb lideratge en tots els àmbits, valent i sense complexes. Un govern local que sàpiga treballar la corresponsabilitat, perquè els problemes no se solucionen ells tots sols. Un govern local que sigui més pedagògic amb la ciutat que parli un llenguatge clar i senzill. Un govern que sàpiga ser capital per posar Mataró en el mapa. En definitiva, un govern local a l’alçada del que es mereix Mataró.

Per cert, el cafè el vam acabar desitjant-nos moltes ganes per treballar per a les nostres ciutats. Esperem que els desitjos del 2022 es facin realitat el 2023. Bona entrada d’any Mataró.

Xavier Font – Junts per Mataró