Comunicat al respecte de la ingerència del grup vox en determinats efectius de la policia local de mataró

Hem conegut de la sentencia del Jutjat de primera Instancia 1, que dona la raó a un agent de la Policia Local de Mataró

Des de Junts per Mataró mostrem el nostre rebuig a la instrumentalització de la Policia Local per part del grup de VOX a la ciutat i exigim al govern municipal que prengui les mesures per aturar aquesta intromissió interessada i absolutament inacceptable.

Hem conegut de la sentencia del Jutjat de primera Instancia 1, que dona la raó a un agent de la Policia Local de Mataró per la publicació de les seves dades personals durant l’Audiència Prèvia del Ple de data 7 d’octubre de 2021, per part de José Casado, líder de la formació VOX a Mataró. Casado en va fer publicitat a les xarxes socials coincidint amb les reivindicacions laborals d’una Secció Sindical en controvèrsia amb l’Ajuntament de Mataró. 

Demostrats aquests fets en primera instància, Casado ha estat condemnat a pagar una indemnització de 30.000 € a l’agent, per vulnerar-li el dret contra l’honor, ja que en les seves declaracions durant l’Audiència Prèvia, va facilitar dades personals, en lloc del seu numero de TIP, dades que ha quedat acreditat que ni tenia condició ni el dret de disposar des de dins del mateix cos policial. També es diu a la resolució al respecte de les declaracions durant l’Audiència Prèvia que “es dedueix de l’interrogatori del demandat (José Casado), de l’afirmació que ell mateix efectua i que és avui objecte d’enjudiciament, de descrèdit professional de l’actor, no es duu a terme  en el si d’un acte de participació política, (…) sinó com una forma de suport a un conjunt d’efectius de la Policia Local de Mataró, simpatitzants del grup VOX, en el si d’un conflicte col·lectiu sindical que tenen obert amb els seus comandaments directes en relació amb qui ha d’ostentar el comandament durant el torn de nit”

Des de Junts per Mataró hem denunciat en nombroses ocasions, com el cas del xat de whatssap dins del cos ara fa un parell d’anys, en què s’arribava a reclamar la intervenció de l’exèrcit i l’execució dels dissidents, en referència a persones que donen suport a la independència o també, precisament, per la manca d’efectius durant el torn de nit, que va provocar que la comissaria estigués tancada durant dos caps de setmana, que la situació al cos de policia local no és admissible.

Fa massa temps que no es prenen decisions al respectd. L’obligació del govern municipal era fer tot el possible per intentar solucionar aquesta situació i no posar excuses dient que les competències són d’uns o d’altres per no admetre que les seves polítiques de seguretat no funcionen i que això ha acabat repercutint en el mal servei o deixar sense servei a la ciutadania. Amb aquesta sentència queda acreditada la vinculació del grup de VOX en els fets que es venen succeint al cos. Pertoca al govern municipal assumir les seves responsabilitats i acabar amb aquesta manipulació d’aquest servei públic a la nostra ciutat.

Amb la seguretat no s’hi juga.

Mataró, a 13 de Juliol de 2022

Junts per Mataró