Junts per Mataró demana la compareixença del govern per donar explicacions sobre el no funcionament dels semàfors a la ciutat

No és un fet nou i ja s’ha denunciat en diverses ocasions, tant al Ple municipal com en diversos mitjans i xarxes socials. Els semàfors a Mataró no funcionen.

No és un fet nou i ja s’ha denunciat en diverses ocasions, tant al Ple municipal com en diversos mitjans i xarxes socials. Els semàfors a Mataró no funcionen. A les cruïlles amb un gran nombre de vianants i vehicles, com puguin ser a la Plaça de les Tereses o, durant els dies de la Fira a l’Av Corregiment, els semàfors de vianants no funcionen, cosa que provoca constants confusions i situacions de perill. Cal dir que en aquests punts conflictius, la policia fa com si el problema no anés amb ells, i no hi són. Punts com a la Ronda O’Donnell amb plaça Alcalde Serra i Xifra, a tocar de l’escola Camí del Mig, sovint no funcionen i es creen situacions perilloses.

Al perfil del contractant de l’Ajuntament de Mataró consta l’anunci de licitació del servei de manteniment i millora dels sistemes de regulació del trànsit i de la xarxa de comunicacions per fibra òptica, publicat el 2 de Juny de 2021, però segons el plec de clàusules administratives, el procediment d’adjudicació del contracte no es preveu fins al setembre o més endavant. Davant d’aquesta situació, amb un mes d’activitat i moviment frenètic a la nostra ciutat, és absolutament necessari que el govern municipal, no només comparegui per donar explicacions del perquè en la demora d’arribar a una solució perquè la xarxa semafòrica de la ciutat funcioni adequadament, sinó per explicar quina previsió té davant les continues problemàtiques que es produeixen i es produiran amb els semàfors durant les pròximes setmanes, amb el perill que  el seu mal funcionament -o directament el no funcionament d’aquests- poden provocar accidents de trànsit amb vehicles i vianants involucrats.