Manifest de Junts per Catalunya de la Diada Nacional de Catalunya.

Un any més commemorem la Diada Nacional de Catalunya, on tenim l'ocasió de recordar qui som i d'on venim.

Un any més commemorem la Diada Nacional de Catalunya, on tenim l’ocasió de recordar qui som i d’on venim. I és que ara fa més de tres-cents anys el nostre poble ho va donar tot per mantenir vius els ideals de llibertat. Des d’aleshores fins avui, els homes i dones ens hem mantingut resilients i hem fet front a aquells que ens volen en silenci.

No podem oblidar que en aquesta Diada Nacional de Catalunya no hi som tots. Falten aquells que ens han deixat al llarg d’aquest any i mig de pandèmia, la qual ha provocat grans conseqüències en l’àmbit social, econòmic i personal. Una pandèmia que hem combatut des de la humanitat col·lectiva, l’esperit de superació i amb el treball incansable de tots els col·lectius que han contribuït a salvar vides. Gràcies!

Enguany, quan se celebra el 42è aniversari de la restitució dels Ajuntaments democràtics, òrgans que han estat sempre la principal font democràtica, s’ha fet més evident que mai que el món municipal és clau per a la ciutadania. Ho hem vist amb la tenacitat de les administracions locals davant el context d’extrema dificultat i ple d’adversitats a causa de la Covid-19, amb la tasca que han desenvolupat com a forma d’entendre el servei públic.

I és que des del municipalisme seguirem treballant amb convicció, pel progrés social i econòmic i per la llibertat del poble català.

La Diada Nacional és també moment per alçar la veu en contra de la repressió de l’Estat envers el nostre país, ja que tot i haver dut a terme la via de l’indult als 9 presos polítics independentistes, condemnats al judici del procés, Catalunya segueix tenint membres tan del govern legítim com de la societat civil a l’exili i més de 3000 represaliats a causa de lluitar per la llibertat de Catalunya sota valors democràtics, pacífics i en defensa dels drets civils, pels qui demanem, una vegada més, l’absolució i l’amnistia.

Que la judicialització del conflicte no aturi la lluita cívica, democràtica i pacífica que contribueixi a assolir la Catalunya Estat. No hem d’abandonar i rendir-nos fins a posicions inicials, que mai seran les mateixes que eren, sinó que hem de defensar i mantenir la posició conquerida el dia 1 d’octubre del 2017. L’independentisme ha guanyat les eleccions i hem de fer valer aquest resultat i aconseguir la unitat estratègica reclamada pel poble català, així com mantenir el pols al carrer.

Aquest 11 de setembre cal que novament tornem a omplir els carrers. Cal contribuir a mobilitzar-nos i fer sentir la nostra veu: “tornar a ser, per tornar a fer”.

Visca Catalunya! Setembre 2021