Visita de la consellera de Drets Socials a Mataró per tractar temes d’habitatge i inclusió

La consellera s’ha trobat amb representants del Govern municipal per tractar diferents temes que afecten a Mataró

Aquest dimarts 18 de gener, la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Hble. Sra. Violant Cervera, ha ser-hi a Mataró per visitar les quatre promocions d’un total de seixanta-vuit habitatges de lloguer assequible que impulsarà la Generalitat a la Ronda Barceló. Aquest acord amb la Generalitat és una mesura per combatre els problemes d’accés a l’habitatge que pateix la ciutat.

El projecte de construcció d’habitatges es preveuen en quatre parcel·les propietat de l’Ajuntament de Mataró ubicades als carrers Méndez Núñez i Germans Thos i Codina, a tocar de la Ronda Barceló. En total són seixanta- vuit habitatges de dos i tres dormitoris, amb locals comercials a la planta baixa i aparcament a la planta soterrània. La consellera Cervera ha destacat el canvi que està duent a terme la Generalitat en les seves promocions d’habitatge públic, que fins fa poc es destinava majoritàriament a la compravenda.

La consellera s’ha trobat amb representants del Govern municipal per tractar diferents temes que afecten a Mataró com l’increment de persones ateses pels Serveis Socials Bàsics a la ciutat i la demanda general de cobertura de necessitats bàsiques (suport alimentari i pobresa energètica); problemes relacionat amb sensellarisme, emergència habitacional i la derivada de les ocupacions il·legals d’habitatges; l’envelliment i l’atenció domiciliària, l’atenció a la salut mental i l’atenció integral als barris desfavorits. Així mateix, també es van presentar els principals projectes en l’àmbit de Benestar Social, com el projecte entorn a l’economia de cures que es presenta als Next Generation i PECT sobre innovació social en l’àmbit sociosanitari.

Posteriorment amb una reunió organitzada pel grup municipal Junts per Mataró, la consellera i els regidors Alfons Canela i Xavier Font, han visitat la Fundació Maresme, per conèixer la tasca de duen a terme millorant la qualitat de vida de les persones amb necessitats complexes de la comarca del Maresme. A la reunió s’han tractat fets destacats durant l’any 2021 com l’inici de les obres d’un nou centre de dia a l’Avinguda Gatassa o la col·laboració en el projecte d’escoles bressol inclusives de Mataró. Alhora també s’han exposat objectius destacats per a l’any 2022 com puguin ser l’explotació del nou espai de restauració del Cafè Nou o poder fer viable un nova residència-CAE comunitària, per a persones altament dependents de la ciutat de Mataró.