Alfons Canela: “L’afició per la natura, arrelada a un sentiment de pertinença al país, va despertar-me la vocació de servei”

“Cal posar l'emprenedoria com a referent per a crear ocupació de qualitat”

Qui és Alfons Canela? 

Sóc pare d’una filla, advocat en exercici i enamorat de Mataró. M’agrada compartir moments amb la meva família, sobretot viatjar, i gaudir de l’esport en plena natura.

Què et va fer decidir entrar en política?

De compartir l’afició per la natura i la muntanya amb un bon grup d’amics de la ciutat amb
qui vam fer moltes excursions al Pirineu, entre ells, l’alcalde Joan Mora. Aquesta afició, molt arrelada a un sentiment de pertinença al país, va despertar-me la vocació de servei i a crear un equip a Mataró per començar a treballar la nostra idea de ciutat.

Per què vas sumar-te a Junts?

Doncs perquè Junts ha de representar l’opció política amb els valors amb els quals m’hi sento més identificat, la llibertat individual, l’estima al país, a les seves tradicions, la cultura de l’esforç, de l’emprenedoria i, sobretot, l’anhel d’arribar a ser una nació igual a altres nacions.

Quins són els reptes que té Mataró?

Els reptes de Mataró, com a ciutat, no són gaire diferents dels reptes de la resta de ciutats catalanes. M’agrada enfocar-ho en dos grans àmbits, el primer, la ciutat per viure-hi: una ciutat segura, neta, cívica, amable, sostenible, que respecti a tothom, però que també es faci respectar. En segon lloc, una ciutat per treballar-hi: cal posar l’emprenedoria i l’empresa com a referents per
a crear ocupació de qualitat.

Repeteixes com a alcaldable, creus que ara estàs més preparat?

Evidentment, quatre anys com a regidor et donen allò tan important a la vida com és l’experiència. Tanmateix, penso que la vida institucional al nostre país pateix de greus dinàmiques que fan que quedin cada cop més allunyades de la ciutadania. Ho veiem amb uns índexs de participació molt pobres o el desconeixement de les institucions en general. Ens toca canviar això urgentment.

Quin és el teu moment preferit de la festa de Les Santes?

Sens dubte, el ‘No n’hi ha prou’.

Has nascut a Barcelona, però et consideres un capgròs?

Si per capgròs es considera haver fet alguna capgrossada, segur que sí! Som allò que estimem, i jo estimo la ciutat on visc, on pujo a la meva filla, on em realitzo professionalment i on comparteixo festes i tradicions, gaudint també del seu entorn. El sentiment de pertinença als nostres pobles i ciutats, a tot allò que els defineix, per a mi, és més important que autodefinir-se’n com a autòcton.

Què no em puc perdre si vinc a Mataró?

La Capella dels Dolors, la Nau Gaudí, els xurros de la Rosita, la vista des del Turó d’Onofre Arnau, la Confianza, els Pastorets de la Sala Cabanyes, menjar pèsols amb sèpia i patates, Les Santes o pujar a Sant Martí de Mata per Can Flequer i tornar fins a l’espigó del Port, i segur que me’n deixo alguns. 

Pots llegir el MESJUNTS d’abril aquí