Alfons Canela rebutja el tancament de la línia d’escolar a l’Escola Germanes Bertomeu

El regidor Alfons Canela del grup Municipal de Junts per Mataró, en declaració a Tv Mataró rebutja el tancament de manera unilateral de la línia d’escolar a l’Escola Germanes Bertomeu a Rocafonda.

El regidor Alfons Canela del grup Municipal de Junts per Mataró, en declaració a @tvmataro rebutja el tancament de manera unilateral de la línia d’escolar a l’Escola Germanes Bertomeu al barri de Rocafonda. No podem estar d’acord en tancar una línia de forma unilateral i sense haver-ho parlat amb el centre i la resta de comunitat educativa. Aquesta decisió trenca amb l’acord unànime aprovat a febrer de 2022 en seu de l’Ajuntament de Mataró, de planificació escolar fins al 2027, entre el Consell Escolar Municipal, el Consell de la Formació Professional de Mataró i tots els grups del consistori. Entre d’altres, es desaconsellava el tancament de línies en centres de màxima complexitat com aquest, per tal d’evitar més segregació.

Una vegada més el govern d’ERC a la Generalitat i l’Ajuntament de Mataró liderat per PSC i Comuns tornen a fer les coses malament i de manera improvisada.

Aquesta decisió trenca amb l’acord unànime aprovat a febrer de 2022 en seu de l’Ajuntament de Mataró, de planificació escolar fins al 2027, entre el Consell Escolar Municipal, el Consell de la Formació Professional de Mataró i tots els grups del consistori. Entre d’altres, es desaconsellava el tancament de línies en centres de màxima complexitat com aquest, per tal d’evitar més segregació.

A més, s’han ignorat les segones, terceres i quartes opcions de les famílies, que podrien evitar la segregació amb la seva participació. La proposta del Departament d’Educació d’incrementar la ràtio afectarà negativament el grup, amb un índex d’alumnat NESE més alt que la mitjana. No podem estar d’acord en tancar una línia de forma unilateral i sense haver-ho parlat amb el centre i la resta de comunitat educativa. Tot plegat, denota una falta de planificació estratègica, alhora que una manca de treball per buscar solucions per a cada problema sense fer-ho de forma generalitzada. No podem estar d’acord en tenir en compte les dades demogràfiques sense haver observat també les raons pedagògiques. És necessari tenir una planificació per als anys vinents tenint present la baixa natal, però cal sempre fer-ho amb temps intentar que l’alumne, les famílies i les escoles no surtin perjudicades. El departament ha de vetllar per tot el sistema educatiu.

Per tot això, demanem al Departament d’Educació que es replantegi aquest tancament, i que els responsables de Serveis Territorials mantinguin reunions amb el centre i amb l’AFA abans que s’hagi treballat l’oferta final en funció de les preinscripcions, per consensuar una solució, al cas de l’escola.